Tvättråd. Utbudet av olika typer av tvättmedel har aldrig varit större, och det kan kännas överväldigande att navigera rätt. Många fattar beslut baserat på ren vana, medan visa väljer baserat på pris. Oavsett vad du väljer kan valet av tvättmedel påverka hur ren din tvätt blir. En sak kan du vara säker på när det kommer till tvättmedel – alla typer av tvättmedel kommer göra dina kläder rena. Den enda skillnaden är hur respektive typ av tvättmedel fungerar för att göra din tvätt ren. Låt Washaway guida dig till rätt val nedan!

Använder du rätt tvättmedel?
Använder du rätt tvättmedel?

Pulver

Pulver-tvättmedel är ett riktigt allround-tvättmedel som fungerar för nästan alla typer av textilier. De pulver som har blekande ämnen är extra effektiva när det kommer till att ta bort tuffa fläckar och ger ett riktigt fläckfritt resultat. Pulver passar bäst till höga temperaturer och långa tvättprogram då det behöver både värme och tid för att helt lösas i vattnet.

Flytande tvättmedel

Flytande tvättmedel innehåller oftast inget blekmedel och passar därför särskilt bra för kulörta tvättar. Flytande tvättmedel kan dessutom med fördel användas som en förbehandling för fläckar. Generellt passar flytande tvättmedel bra till tvätt på låga temperaturer, ömtåliga plagg, korta tvättprogram och till handtvätt eftersom det inte behöver extra tid och värme för att lösas med vattnet.

Tvättvål

Sidenplagg som klarar maskintvätt mår bäst av att tvättas med speciell sidentvål som är skonsam mot plagget och inte torkar ut sidentygets naturliga fukthalt. Antingen hyvlar du flingor av tvålen och lägger i tvättmedelsfacket, eller så lägger du hela tvålen i ett tvättnät och placerar i tvättmedelsluckan. Vattnet som normalt spolar genom luckan för att få med tvättmedel in i trumman är tillräckligt för att spola tillräckligt av tvålen för att få tvätten ren.

Vi på Washaway förstår hur jobbigt och tråkigt det kan vara att välja rätt tvättmedel. Låt oss göra jobbet åt dig! Boka din upphämtning idag så slipper du oroa dig för att välja rätt tvättmedel.

Adress

Östermalmsgatan 26
114 26
Stockholm

Övrigt

Följ oss


Facebook


Linkedin


Instagram

© Washaway AB. Huvudkontor: Östermalmsgatan 26, 114 26, Stockholm. Org. nr. 559123-6806.

kemtvätt