Miljö

Kemtvätt fritt från farliga kemikalier

Vi är stolta att kunna erbjuda marknadens mest miljövänliga tvätt! De flesta kemtvätterier i Stockholm använder en effektiv, men både miljö- och hälsovådlig kemtvättsvätska som heter perkloretylen. Av omtanke på både dig som kund och våra anställda har vi bannlyst perkloretylen hos oss. Läs gärna mer om kemtvättsbranschen i Stockholm, och vilka kemikalier som används.

Vardagstvätt som sparar energi

Vid vattentvätt använder vi högteknologiska tvättmaskiner som sparar upp till 80% av energiförbrukningen jämfört med om du tvättar i din egna tvättmaskin hemma. Vi har också autodosering av tvättmedel vilket innebär att vi alltid använder precis rätt mängd tvättmedel för din tvätt. Det innebär att du får ett optimalt tvättresultat samtidigt som vi minskar förbrukningen av tvättmedel.

Fräscha upp och återanvänd för miljöns skull

Visste du att vi bär varje plagg i snitt sju gånger innan vi slänger det? Vi kastar också åtta kilo textilier per person varje år. En skandinavs genomsnittliga inköp av kläder per år kräver ungefär 20 gånger så mycket vatten som ett helt hushåll behöver för tvätt under ett år. Tänk vad fint att du faktiskt gör en insats för miljön när du väljer att fräscha upp dina kläder genom en tvätt med Washaway istället för att bara låta dem hänga i garderoben utan att använda dem (eller kanske till och med slänger dem?).